top of page
  • Foto van schrijverGert Lemmens

"Ik heb me geamuseerd! Nog nooit eerder heb ik mijn aandacht gedurende de hele avond zo op mijn vrouw gehad!"

Anonieme deelnemer aan de Sacred Intimacy workshopreeks voor koppelsMeer liefde in je relatie dankzij koppelcoaching

Herken je dat gevoel wanneer je samen met je partner op pad gaat, maar toch niet echt samen bent? Een avondje uit eten zonder een verbindend gesprek, een bioscoopbezoek zonder een woord te wisselen, of een dagje sauna omringd door talloze pratende mensen die de aandacht versnipperen. Zelfs onderweg, met muziek in de auto zodat er geen gesprek hoeft te zijn, waardoor ieder apart kan ontspannen, ontladen, of de passagier wat werk kan bijwerken. Dit kan soms gebeuren in drukke weken, of als er al een basisgevoel van liefdevolle connectie is, maar als dit keer op keer voorkomt, kunnen we niet echt spreken van een verbindende date.


De essentie van coaching

Coaching kent vele vormen: Life coaching, Health coaching, Business coaching, Personal coaching, Sport coaching, Consciousness coaching, en nog veel meer...

In onze visie richt een goede coach zich, behalve op wat de coachee 'zou moeten doen' (de klant van een coach), ook op het 'zijn' van degene die begeleid wordt.

De kwaliteit van een goede coach wordt grotendeels bepaald door de ruimte die hij kan bieden aan de coachee. En, nog belangrijker, door de juiste vraagstelling antwoorden op deze vragen te laten rijzen bij de coachee. Adviezen en suggesties zijn namelijk als splinters. Je kunt ze in iemands arm steken en ze hebben dan een bepaald effect, maar ze zweren er nadien weer uit.

Onze manier van coachen combineren we met andere communicatieve vaardigheden, samen met speelse en praktische 'hands-on' 😊 oefeningen. Een praktisch gerichte aanpak, zeg maar.Wat kan koppelcoaching dan betekenen voor partners?

Er heerst vaak een oordeel op (relatie)therapie. Dat er alleen maar gefocust wordt op het verleden, gekeken wordt naar wat minder is en wat beter kan. Tegelijk kan relatietherapie erg nuttig zijn, natuurlijk wel. Koppelcoaching daarentegen houdt in dat jullie als partners de kans geboden wordt om elkaar beter te leren kennen. Spelenderwijs elkaar uit de comfortzone halen en elkaar weer echt ontmoeten. Het inzetten van communicatie skills, maar ook praktische oefeningen om ook thuis verbinding te creëren. Elkaar uitdagen, verleiden, of gewoon simpelweg een omkaderde oefening waarin je je geborgen voelt omdat je partner gedurende enkele minuten met de volle aandacht aanraakt, verleidt, luistert en/of je aankijkt. Er komen ook voor jezelf nieuwe inzichten naar boven in wat je prettig vindt om te ontvangen in dat aandachtsveld. En wat je liever niet hebt, wat je nodig hebt, wat je bereid bent te geven, toe te staan...


Willen jullie eens wat anders dan een avondje weg of dagje op pad? Boek enkele sessies bij ons of ga meteen voor de Sacred Intimacy reeks van 6 sessies van 2,5u waarin er ruim de tijd is om een hele waaier aan oefeningen/belevingen aan te gaan met elkaar. Wij forceren jullie tot niks, maar nodigen enkel uit. Wij doen niet mee, maar bieden een veilige omkadering voor jullie waarin we voortdurend de ruimte houden voor jullie.


Van harte welkom!


Elise en Gert

74 weergaven

Kommentare


bottom of page