Herkenbare vragen die je je zou kunnen stellen, om deel te nemen aan het Sacred Intimacy Groepstraject of het Sacred Intimacy Retreat:
Als er een manier zou zijn om…
1… een betere intimiteit te krijgen zonder schaamte of het gevoel te hebben dat je sletterig overkomt, zou je dan eindelijk de stap zetten om je prachtige zelf te laten shinen naar jouw partner toe?
2… je mannelijke energie in te zetten zodat deze meer welkom is, zou je hier dan voor open staan?
3… beter naar je partner te kunnen luisteren zonder meteen in defensie te gaan, zou je dan eindelijk de stap zetten om je ego even vaarwel te zeggen en ja te zeggen tegen je hart?
4… als er een manier zou zijn om met meer plezier samen met jouw partner op te staan iedere dag, met een gevoel dat je de hele wereld aankunt, zonder de angst dat je jezelf helemaal weggeeft, zou je dan eindelijk je emotionele barrières aan de kant zetten om aan de slag te gaan met een liefdevolle verbinding met je partner?
5… is er een manier zou zijn om met je partner dieper en echter te verbinden, ook tijdens de intimiteit, zou je hier dan voor open staan om er samen in te groeien?
Het is meer dan normaal dat we vaak blijven hangen in deze vragen of gedachtepatronen en niet tot actie overgaan. Daarom reiken we graag uit naar de dapperen onder jullie, vanuit onze tantra ervaring in passievol liefhebben & de moed om onze relationele uitdagingen met een open hart aan te gaan.
Jullie worden op weg geholpen naar meer liefde en plezier in jullie intimiteit, via onze inspirerende verbindende aanpak. Het vertrekpunt in ons Sacred Intimacy Groepstraject gaat over liefdevol verbinden, aanraken en communiceren. Seksuele energie/aanraking kan hierbij ontstaan, maar is geen must tijdens de oefeningen. Dit kan altijd verderop thuis verkend worden. We geven vooral aandacht aan de veilige basis van waar jullie altijd kunnen vertrekken. Wij reiken in onze trajecten alle tools aan om een manier te vinden om op regelmatige basis het contact terug te vinden met elkaar, non-seksuele of evt. met seksuele aanraking. Het hormoon oxytocine wordt in beide gevallen aangemaakt, dat zorgt voor meer vertrouwen en liefde. Het gaat ook een gunstig effect hebben op je omgeving. Tegelijkertijd wordt er ook veel aandacht besteed aan de manier waarop je kunt invoelen wat je wenst en hoe je dit kunt vragen (en andersom hoe je dit kunt toepassen).
Aanraking is key. De verhouding bepaal je zelf, aanraking hoeft niet je 1e liefdestaal te zijn (of die van je partner). Dit kan ondersteunend werken voor het overstijgen van jullie vriendschap of broer/zus relatie naar een liefdesrelatie, zonder te ver voorbij jullie comfortzone te geraken. Ofwel voor het versterken van jullie basis die nu nog goed zit aan het begin van jullie relatie.
Het kan van belang zijn om voor jezelf te onderzoeken of je huidige relatie-opstelling van waarde is, en of deze waarde voldoening geeft en je dit wenst door te zetten naar de toekomst. Is het een wens of is het eerder een gevoel van: “Ik zal dit maar doen, het is ok, het zal toch niet beter kunnen?” Soms kan een relatie aan de buitenkant er uit zien als een boegbeeld, maar van de binnenkant hol, niet gevoed. En is het wankel. Kan het zijn dat er door angst om te groeien, angst voor durven aangeven wat je echt wil, het stil blijft staan? “Voor nu is dat ok” hoor je jezelf zeggen, maar red je dit nog enkele jaren of 10 jaar? En is de vraag misschien ook: “Wil ik dat het gaat over ‘red ik het wel’ of ben ik nieuwsgierig naar ‘hoe zou het kunnen zijn als ik nog meer vervulling kan ervaren?’
Dan is er nog factor x…
We zijn er vaak van overtuigd dat we alles al weten. Dit kan vanuit een gemaakt idee van veiligheid zijn, vanuit angst voor groei. We kennen meestal maar een beperkte hoeveelheid (of lengteduur) aan geluksmomenten vanuit onze jeugd. Vrijwel meestal kwam er na een fijne ontdekking of ervaring een minder fijn iets voorbij, of een gevoel of reactie van de buitenwereld “dat mag niet”. Dit uit zich via het onbewuste in ons volwassen leven in de vorm van een sterkte tegenreactie als we iets aangenaams ervaren. Ofwel komt er een stemmetje in ons hoofd dat begint te piekeren of na te denken over iets anders, of zien we een raar detail bij onze partner en zeggen we tijdens een intense knuffel: “hey je haar zit raar!” Of denken we dat we beter iets nuttigers kunnen gaan doen want er is nog veel werk in het huishouden of de kinderen vragen om aandacht (dat doen ze altijd!;-). De kunst om in het fijne gevoel te blijven is iets dat we afgeleerd hebben al sinds vroeg, en niet terug aangeleerd hebben op kunnen op school of in de opvoeding (buiten enkele gelukkigen!). Maar het zit in onze natuur, in DE natuur, om ons op te krikken aan positieve ervaringen en input. We kunnen de switch knop vinden om van overlevingsmodus (alertheid, mag dit wel?) naar echt voluit leven te gaan.
We hoeven hiervoor niet in een stevige psychoanalyse sessie te duiken, dit kan evt. boeiend ter omkadering zijn, maar we geloven er bovenal in dat het trainen van echt leren aanwezig zijn, oplettend te zijn wat er om ons heen gebeurt, te mogen zakken in een moment met elkaar, ons zenuwstelsel dit stap voor stap weer gaat zien als normaal. We gaan ons leven dan steeds meer inrichten naar die behoefte aan positieve input. En zien dit als iets wat normaal is. We gaan daardoor beter zorgen voor onszelf. De basis behoefte naar elkaar echt te ontmoeten plaatsen naast de basis behoeftes om te eten, slapen etc.
We gaan hierdoor betere grenzen stellen naar de altijd blijvend durende vragen die van buitenaf komen, al dan niet van werk, kinderen, vrienden, uurroosters van hobby’s. We gaan de structuur van onze weekindeling hierdoor drastisch anders gaan bekijken. Van binnenuit geregeerd ipv van buitenaf. "Ja maar..” Maakt plaats voor “Het is belangrijk voor me dat…, dus doe ik het zo..”.
Tijdens en na ons Sacred Intimacy Groepstraject of Retreat gaat ook factor x een minder effect hebben op ons leven. Wij verwelkomen jullie alvast!
Comments