top of page
  • Foto van schrijverGert Lemmens

Bewust masseren

Bijgewerkt op: 4 dagen geleden

Het belang van bewustzijn bij een Tantra massageeenzaam, tantra massage, verbindende knuffelworkshop, tantrische koppel coaching, trauma healing,  de-armouring, helende massage
Tantra massage

De extra veiligheid die nodig is bij een Tantra massage


Tijdens een Tantra massage stel je je kwetsbaarder op dan bijvoorbeeld tijdens het ontvangen van een ontspanningsmassage. Je geeft jezelf letterlijk en figuurlijk meer bloot aan de masseur. Van de levensenergie, oftewel seksuele energie die opgewekt wordt, werd vaak in ons verleden misbruik van gemaakt. Er zijn veel onduidelijkheden, schaamtegevoelens of taboe rond dit thema ontstaan.

Wij vinden het daarom uitermate belangrijk dat een Tantra massage met het nodige bewustzijn gegeven wordt. Het is onze missie om zelf zo bewust mogelijk massages te geven, massage via trajecten door te geven en massage dagen te faciliteren.


Bewustzijn tijdens de Tantra massage


Het is belangrijk dat je bewust bent als masseur. De goedbedoelde aanrakingen komen beter aan bij de ontvanger en het voelt meteen ook veiliger aan. Ook als de ontvanger minder bewust is van de energie die de masseur doorgeeft, kan dit alsnog via het celgeheugen opgeslagen worden in de vorm van (subtiel) trauma.


De soort van aanraking is essentieel. Raak je aan om te onderzoeken? Raak je aan om op een (on)bewuste manier iets terug te krijgen? Voor wie is jouw aanraking? Voor jezelf of voor de ander? Kun je tijdens het masseren uit het energetisch veld blijven van je massagepartner, maar er slechts tegenaan te leunen, zodat jij als masseur je volledige aandacht bij het geven te houden én te laten zijn wat er ontstaat en is en er tegelijk de ruimte voor te houden?eenzaam, tantra massage, verbindende knuffelworkshop, tantrische koppel coaching, trauma healing,  de-armouring, helende massage
Tantra massage


Mechanisch, persoonlijk vs sacraal


Een Tantra massage is een sacrale aangelegenheid. Als we een massage dag faciliteren, nodigen we iedereen uit en sporen we aan om de massages die gegeven worden als een koestering te laten zijn. De focus ligt niet zo zeer op de mechanische technieken die we hanteren (die we trouwens wel laten zien, om een kader te creëren), maar voornamelijk om hoe je zelf als masseur in de massage staat. Het gaat hierbij over het goddelijke (het mysterieuze/wonderlijke) dat je kan uitstralen naar de ander. Het eren van de ander.
Dit gaat voorbij het persoonlijke weten wat de ander nodig heeft. Via het sacrale kan met respect en zorg de ander zichzelf voelen. Dan kan alles een plek krijgen wat er binnenin die persoon leeft en op deze manier in de vorm van emotie naar buiten kan komen. Alles is welkom en als masseur houden we ruimte voor wat er is.


Veiligheid bij seksuele energie


We rafelen geen handleiding van technieken af bij een Tantra massage, maar zorgen eerst voor veiligheid en vertrouwen. Hierdoor kan er met enige diepgang in het lichaam gezakt worden en kun je je diepste kern ervaren. Dat je kan voelen dat je het waard bent om aangeraakt te worden, omdat de masseur er helemaal voor je is, zonder verborgen agenda. Het kan uitermate helend zijn om deze sacrale ervaring mee te maken en het kan je zonder woorden antwoorden bieden op vragen die je voorheen niet dacht beantwoordt te krijgen.
eenzaam, tantra massage, verbindende knuffelworkshop, tantrische koppel coaching, trauma healing,  de-armouring, helende massage
Onschuldige Levensenergie

Onschuld als kracht om te genieten


Sensualiteit en levensenergie (seksuele energie) is in ons allemaal aanwezig. Dit is trouwens de meest pure, onschuldige en daardoor krachtigste energie die we bezitten. Het spontane aspect van deze onschuldig energie laat zien dat we pure liefde belichamen.Via een Tantra massage kan je deze levensenergie aanwakkeren en beleven. Zonder taboe mag je dan voelen wat er in jezelf stroomt en dit vieren door te genieten van jouw eigen prachtige energie. Schuld en schaamte kunnen als laagjes nog aanwezig zijn en dit gevoel van genieten belemmeren. Vandaar dat veiligheid zo belangrijk is: Je kunt hierdoor deze laagjes zien voor wat ze zijn, in een ongedwongen setting. Hierdoor komt er weer ruimte vrij, waarin de levensenergie nog ruimer voelbaar is. Kunnen genieten begint dus bij een goed fundament van veiligheid en een duidelijk kader.
eenzaam, tantra massage, verbindende knuffelworkshop, tantrische koppel coaching, trauma healing,  de-armouring, helende massage
Tantra voor koppels

Tantra koppels - Diep geraakt worden door je partner


Kennen jullie elkaar als partners al een hele tijd? Heb je het gevoel dat je alles al weet van elkaar en alles kunt aanvullen in een gesprek? Of hoe je elkaar zou moeten aanraken voor genot? Herken je jezelf hierin?Dan wordt het misschien tijd om elkaar weer te eren in het goddelijke dat jullie aanvankelijk verbonden heeft in jullie romantische liefdesfase. Welkom om nieuwe paden van liefdevol, sensueel aanraken met je partner te beleven tijdens een van onze massage trajecten of workshop dagen. Herontdek het wonderlijke mysterie van wie je geliefde in werkelijkheid is. Wij helpen graag mee.


Gert & Elise


40 weergaven

Comments


bottom of page