top of page
  • Foto van schrijverGert Lemmens

Voel jij huidhonger en verlang je naar aanraking, maar vind je het spannend om dat met vreemden te doen? Begrijpelijk! Ontdek hoe je kunt knuffelen zonder nadien een slecht gevoel te hebben.

Bijgewerkt op: 17 jan.

Bij elke start van mijn Knuffelworkshops merk ik dat deelnemers vaak aarzelen: “Ga ik met die perso(o)n(en) knuffelen? Nee toch?” of “Was dit wel een goed idee? Waar ben ik aan begonnen”… “Dat is toch taboe!... “Dit doe je toch niet met vreemden!”… “Ik ben gek dat ik mezelf hieraan waag”… “Wat als iemand meer van me verwacht dan wat ik hier wil beleven?”… “Ga ik wel neen durven zeggen als ik iets niet wil?”…

Het is normaal dat deze gedachten opkomen bij zoiets onconventioneels als een Knuffelworkshop. Toch is het zo dat op het einde van de workshop haast iedereen ontspannen en als een lammetje bij elkaar ligt te genieten. En dat zonder enige toevoeging van verdovende middelen 😉 😊… grapje. Wat aan de basis ligt is ‘veiligheid’. Daarvoor scheppen we vooraf steeds een duidelijk kader van wat kan en wat niet kan. Met behulp van ‘Het Wiel van Overeenstemming’ (The Wheel of Consent) van Dr. Betty Martin, creëren we bewustzijn over het waarom en hoe omgaan met grenzen. Via deze krachtige tool kun je altijd terugvallen op een handleiding die je (ook buiten de workshop) de weg wijst naar beter voor jezelf zorgen én daarbij ook voor de ander.

"We hanteren een zachte, trage aanpak om deelnemers de tijd te geven om in hun lichaam te zakken. Dit helpt om vooroordelen, angsten en spanningen los te laten. Naarmate de workshop vordert, ontstaat er diepgang en ontspanning, waarbij deelnemers teruggrijpen naar fysieke sensaties uit hun kindertijd, alsof ze door een ouder, zoals toen, worden gekoesterd. Speelsheid staat ook centraal; we willen dat deelnemers spelen, ontspannen en thuiskomen bij hun ware zelf."

 

Knuffelworkshop wordt Connected Hearts workshopOp 28 januari 2024 organiseren mijn partner Elise en ik een Celebrating Community workshop in Heusden-Zolder. De Knuffelworkshops, die ik al sinds 2017 geef, worden nu vernieuwd. De inhoud hiervan komt terug in een meer gevarieerd programma. Veiligheid en verbinding zijn onze prioriteiten. In deze workshop willen we samen met gelijkgestemden spelen, plezier hebben, genieten van aanraking en een verbindende warme namiddag beleven.

Na de workshop kunnen deelnemers de vervulde gevoelens meenemen naar huis en genieten van het gevoel 'alive and kicking' te zijn, waardoor ze ontspannen de week kunnen voortzetten. Meer info op:

63 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.
bottom of page